Bread Flavour -keskus

Puratos on jo vuosia tehnyt syväluotaavaa tutkimustyötä siitä, miltä lopputuotteet ja erityisesti leipä, maistuvat kuluttajien mielestä eri puolilla maailmaa.

Perustimme Bread Flavour -keskuksen kerätäksemme perusteellista tietoa leivän mausta ja hapatuksesta.

Saint Vithissä Belgisassa toimiva Bread Flavour -keskuksessa asiantuntijamme ovat perehtyneet leivän hapatukseen, sekä hapatuksen kautta muodostuvaan leivän aromiin ja tekstuuriin. 

Taikinajuurikirjasto

Puratoksen taikinajuurikirjasto osoittaa sitoutumisemme leivän valmistukseen.

Bread Flavour -keskuksen yhteydessä toimii ainutlaatuinen taikinajuurikirjasto, joka pyrkii varmistamaan taikinajuuren biologisen monimuotoisuuden ja säilyttämään taikinajuuren käyttöön liittyvät perinteet sekä osaamisen – se on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.

Idea on yksinkertainen mutta tärkeä.

Jos leipuri haluaa säilyttää turvallisesti palasen taikinansa juurta, hän voi lähettää sen kirjastoomme, jolloin analysoimme juuren sisällön ja määritämme sen tarkan koostumuksen sekä ainesosat.

Taikinajuuri on turvassa kirjastossamme, ja pidämme sen elossa ja kunnossa tuleviksi vuosiksi.

Kirjastostamme on ainutlaatuinen kokoelma taikinajuuria, joita leipurit eri puolilta maailmaa ovat lähettäneet ja olemmekin jo tunnistaneet niistä yli 700 erilaista hiivaa ja yli 1500 erilaista maitohappobakteeria.

Katso yhteystiedot sivustomme yhteystieto-osiosta, jos haluat tietää lisää Bread Flavour -keskuksesta tai haluat olla mukana laajentamassa maailman makuperintöä.

Puratoksen Bread Flavour -keskuksen missio

Haluamme keskuksen olevan paikka, jonne leipomoteollisuus, tutkijat ja Puratoksen työntekijät voivat kokoontua vaihtamaan tietoa ja kokemuksia leivän maun muodostumisesta ja hapatusteknologiasta. Tavoitteenamme on tehdä yhdessä uskomattoman hyvältä maistuvia lopputuotteita ja saada samalla niihin liittyvää uutta tietoa.

Puratoksen Bread Flavour -keskuksen missio

Virtuaalikierros

Tutustu taikinajuurikirjastoon 360 asteen virtuaalikierroksella.