Cacao Trace on Puratoksen ainutlaatuinen kestävän kehityksen ohjelma, joka nojaa paikallisten viljelijöiden tietotaitoon ja sen edistämiseen, sekä tuo viljelijöille lisää tuottoa kestävän kehityksen ohella.  Auttamalla viljelijöitä lisäämään heidän kasvattamansa kaakaon laatua ja arvoa voimme kaikki nauttia laatusuklaasta - tulevat sukupolvet mukaanlukien. Tällä hetkellä Cacao Trace on käytössä Vietnamissa, Norsunluunrannikolla ja Filippiineillä. Haluamme vähitellen laajentaa tätä kestävän kehityksen ohjelmaa myös muihin maihin Länsi-Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Cacao Trace – Parannetaan elämänlaatua muuttamalla käytäntöjä

Cacao-Trace on keino parantaa kestävää kehitystä ja kaakaontoimitusketjun läpinäkyvyyttä. Siinä yhdistyvät ympäristönäkökohdat sekä taloudelliset ja humaanit tarpeet, koska se on suunniteltu parantamaan kaakaonviljelijöiden elämänlaatua parantamalla samanaikaisesti viljelykäytäntöjä tiloilla. Cacao Trace -ohjelma keskittyy laatuun, opiskeluun ja koulutukseen. Kaakaonviljelijät voivat parantaa taitojaan ja saada aikaan tuottavampaa kestävän kehityksen kaakaota. Näin taataan suklaanautinto tulevillekin sukupolville.

Suklaanvalmistajat ja kuluttajat voivat olla varmoja, että Cacao Trace merkitsee laatua, jäljitettävyyttä ja kestävän kehityksen kaakaopapuja. Jatkuva parantaminen on osa ohjelmaa ja se myös todennetaan riippumattomien kolmansien osapuolien auditointien kautta.

Laadukkaalla fermentoinnilla parempaa suklaata

Perinteisesti suklaanvalmistuksessa sekoitetaan isoina massoina hankittavia erilaatuisia kaakaopapuja, jotta saadaan aikaan tasainen laatu ja maku.  Tässä kohtaa Cacao Trace -ohjelma on erilainen. Kaakaopavut valitaan niiden luonteen perusteella ja laatu tarkistetaan huolellisesti. Vuosien tutkimuksen perusteella olemme uudelleenmäärittäneet kaakaopapujen fermentoinnin laatukriteerit. Koska nimenomaan fermentointiprosessi saa aikaan suklaan maun, merkitsee fermentoinnin hallinta sitä, että voidaan saada aikaan loistavan laatuista suklaata keskinkertaisen sijaan. Tämän takia Cacao Trace -kaakaopavut fermentoidaankin erillisissä post harvest -keskuksissa sadonkorjuun jälkeen korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden valvomana. He varmistavat että kaakaopapujen luontainen makupotentiaali voi kehittyä täysin ja lopputuote suklaa ilmentää sitä. Säätämällä fermentoinnin kriteereitä voidaan jopa muunnella papujen aromia niin että saavutetaan hienostuneita makuelämyksiä, jotka voidaan räätälöidä mieltymysten mukaan. 

Kestävä kehitys ja kaakaon laatu yhdessä paketissa

Samoin kuin muut kestävän kehityksen ohjelmat, myös Cacao Trace luo kestävän toimitusketjun ympäristö-, talous- ja inhimillset näkökohdat huomioon ottaen. Sen lisäksi Carao Trace on laadun tae. Cacao Trace -tiimit tekevät läheistä yhteistyötä viljelijöiden kanssa varmistaakseen papujen hallitun fermentointi- ja kuivausprosessin, jotta aikaansaadaan huippulaatuiset kaakaopavut. Tämä Cacao Trace -tiimin tuki mahdollistaa viljelijöille sen, että he voivat keskittyä enemmän viljelmiensä parantamiseen ja ylläpitöön sekä parantamaan viljelytaitojaan mikä mahdllistaa paremman tuottavuuden ja laadun. Lopputulos on win-win - eli kaikki hyötyvät. Viljelijät saavat paremman tuoton ja suklaavalmistajat saavat korkeampilaatuisia kaakaopapuja valmistaakseen loistavanmakuista suklaata.

Todellla herkullista suklaata fermentoinnin mestareilta

Mitä tulee makuun, Cacao Trace suklaa tarjoaa jotain mitä monet muut kestävän kehityksen suklaat eivät. Tämä johtuu siitä että Cacao Trace keskittyy intensiivisesti post harvest -prosessiin eli sadonkorjuun jälkeiseen prosessiin, ja muihin tekijöihin, jotka madollistavat laadun: myös maaperä, ilmasto ja papujen geneettinen alkuperä ovat keskipisteessä. Kuten viinin valmistuksessa, fermentointi kehittää olennaisesti makua myös kaakaopavuissa ja sitä kautta suklaassa. Fermentointiprosessin hallinta varmistaa että vain parhaimman laatuiset kaakaopavut valmistetaan herkulliseksi Cacao Trace -suklaaksi.

Lisäbonus kun ostat Cacao Trace -suklaata

Kun ostat Cacao Trace suklaatuotteita tuet pitkän aikavälin suklaan toimitusketjua vähentämällä kaakaonviljelijöiden köyhyyttä. Jokaista ostettua suklaakiloa kohti Cacao Trace maksaa “suklaabonuksen” 0,10 eurosenttiä takaisin viljelijöille. Tämä yksinkertainen ja läpinäkyvä maksujärjestelmä on ainutlaatuinen sikäli, että 100% suklaabonuksesta maksetaan viljelijöille Next Generation Cacao -säätiön kautta. Tämä luo vastavuoroisen suhteen koko toimitusketjuun, kaakaopapujen viljelijästä suklaan valmistajaan ja jakelijaan sekä kaikkiin suklaan ystäviin maailmanlaajuisesti.

Luottamuksen vahvistamista toimitusketjun läpinkyvyyden kautta sekä jäljitettävyyden parantamista

Ostamalla Cacao Trace -suklaata autat kaakaonviljelijoitä parantamaan heidän perheidensä elämää. Valvottu Cacao Trace -papujen erottely muista kaakaopavuista koko toimitusketjun ajan - sadonkorjuusta prosessointiin - takaa fyysisen jäljitettävyyden kaikelle Cacao Trace -kaakaolle. Suklaanystävät ja valmistajat voivat olla varmoja että jokainen Cacao Trace -papujen lähetys on tarkastettu ja rekisteröity.