Haluamme vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan ja emme ota tätä tavoitetta kevyesti. Kaikki toimintamme perustuu kestävään kehitykseen. Teemme töitä tulevien sukupolvien eteen noudattaessamme kestävän kehityksen mallia toiminnassamme. Teemme jatkuvasti tehdä töitä saavuttaaksemme hiilineutraaliuden, käyttääksemme vettä vastuullisesti ja vähentääksemme jätettä. 

HIILINEUTRAALIUS TAVOITTEENA

Puratos on jo onnistunut vähentämään globaaleja hiilidioksidipäästöjään 24% verrattuna yleiseen alan tasoon (lähtötilanne: 2016) Saavuttaaksemme nollatason hiilidioksidipäästöissä ja näinollen hiilineutraaliuden vuoteen 2025 mennessä, keskitymme seuraaviin kolmeen alueeseen:

1. Energiatehokkuus

Kun energiaa käytetään tehokkaasti, tarvitaan vähemmän energiaa saman asian tekemiseen ja vähemmän energiaa menee hukkaan. Energiatehokkuus paranee käyttämällä uutta ja tehokkaampaa teknologiaa, samalla optimoiden prosesseja ja käytäntöjä sekä ottamalla talteen energiaa. Vuonna 2020 Puratos investoi 13 energiatehokkuusprojektiin. 

Huippumoderni voimalaitos Belgian Groot-Bijgaardenin tehtaalla on ollut suurin energiansäästöprojekti, joka on koskaan toteutettu Puratoksella. Voimalaitos tuottaa 65% tehtaan sähköstä ja 30% lämmöstä. 

2. Uusiutuva energia

Uusiutuva enegria on peräisin hiilineutraaleista lähteistä. Uusiutuvia energianlähteitä ovat mm. tuuli-, sade-, vuorovesi-, aalto- ja geoterminen energia.

Puratoksella me haluamme lisätä uusiutuvien energianlähteiden käyttöä, koska ymmärrämme ympäristövaikutukset. Tähän mennessä olemme asentaneet 25,000m² aurinkopaneeleja eri tuotantolaitoksiimme 6 eri maassa ja meillä on suunnitelmissa asentaa lisää jopa 25 tehtaaseen. Näin pystymme tuottamaan 71% tuotantolaitoksiemme sähköntarpeesta. Puratos käyttää jo 100% uusiutuvaa sähköä Belgiassa, USA:ssa, Espanjassa, Kiinassa, Meksikossa, Venäjöllä ja Brasiliassa. Vuoteen 2023 mennessä kaikki tuotantoaitoksemme käyttävät uusiutuvaa energiaa. 

3. Hiilikompensaatio

Me Puratoksella olemme tehneet vastuullisen päätöksen istuttaa puita, pelkän hiilikompensaation sijaan. Hiilikompensaation voi helposti saavuttaa ostamalla sertifikaatteja mutta puiden istutus on tehokas tapa sitoa hiiltä. Istutamme puita kaakaoviljelmillämme, joissa noudatamme omaa Cacao Trace -vastuullisuusohjelmaa. Tavallisesti kaakaoviljelmille istutetaan vain kaakaopuita. 

Haluamme ottaa huomioon biodiversiteetin ja siksi koulutamme kestävän kehityksen ohjelmassamme kaakaoviljelijöitämme istuttamaan muitakin puulajeja antamaan varjoa kaakaoviljelmille, kuten erilaisia hedelmäpuita. Sekä viljelijä että Puratos hyötyvät tästä. 

Puut sitovat hiilidioksidia, mikä auttaa meitä saavuttamaan hiilikompensaatiotavoitteemme ja viljelijät hyötyvät monella tapaa:

  • Kaakaopuut saavat muista puista varjoa ja suojaa kovia sateita vastaan, muut puut lisääävät biodiversiteettiä mikä puolestaan edesauttaa kaakaopuiden siitepölyn tuotantoa ja näin lisää kaakaopapujen tuotantoa.
  • Viljelijät saavat lisätuloja hedelmien myynnistä. 
  • Puut lannoittavat maata jolloin lannoiteita tarvitaan vähemmän. 

Vesi

Olemme parantaneet jäteveden käsittelyn kapasiteettiamme ja vähentäneet vedenkulutusta. Olemme mm. rakentaneet uuden vedenkäsittelyreaktorin Belgiaan ja täysin uuden jätevedenkäsittelylaitoksen Vietnamiin - ja aloittaneet jo uuden jätevedenksittelylaitoksen suunnittelun Indonesiaan.

Meidän vesipäästömme jokiin ovat turvallisia kaloille ja ympäristölle. Osoittaaksemme päästöveden puhtauden olemme rakentaneet useita kalalampia ympäri maailmaa.

JÄTE

Puratoksen taistelu jätettä vastaan

Haluamme auttaa myös asiakkaitamme vähentämään ympäristövaikustaan. Tavoitteenamme on saada kaikki pakkauksemme täysin kierrätettäviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2025 mennessä. Kaikki ei-kierrätettävät pakkaukset korvataan ja vältämme tuotteidemme liikapakkaamista, ottaen huomioon kuitenkin tuotelaadun ja säilyvyyden. Sisäisesti uudelleenkäytämme pakkauksia niin paljon kun vain on mahdollista.  

Sitoudumme tavoitteisiin vielä enemmän

Haluamme sitoutua tavoitteisiimme vielä enemmän, joten aiomme hankkia100% pahvi-ja puupakkausmateriaaleista kestävän kehityksen metsistä vuoteen 2025 mennessä, noutattaen FSC ja PEFC -sertifikaatteja.

Pakkausten lisäksi keskitymme myös ruokajätteen ja ei ruokaperäisen jätteen määrään tuotantolaitoksissamme. Puratos on päättänyt että vuoteen 2030 mennessä yhtään jätettä ei mene kaatopaikalle ja lisäksi parannamme lajittelua, jotta voimme hyötykäyttää jokaisen materiaalin joka tulee meille.